Utbildningar, För yrkesverksamma & studenter inom hälsa

Triggerpunktskurs (kräver förkunskaper)

Triggerpunktsbehandling
Triggerpunktsbehandling innebär att man använder sina fingrar för att trycka på specifika smärtpunkter i muskulaturen. Fördelarna med behandlingsformen är att den ger snabba och bra resultat, inte kräver någon dyr behandlingsutrustning och är mer specifik och därför mer effektiv än massage.

För vem?
Triggerpunktsbehandling är ofta en del av eller ett komplement till en massagebehandling och ska ses som ytterligare ett verktyg i din verktygslåda när det gäller muskelrelaterade besvär. När du lär dig behandlingsformen övar du upp känslan i dina fingrar vilket är till nytta för dig när du masserar.

Innehåll
Under kursen går vi igenom de teoretiska och praktiska grunderna samt diskuterar runt indikationer och kontraindikationer för triggerpunktsbehandling. Du lär dig att hitta och behandla de vanligaste triggerpunkterna på kroppen. Vi diskuterar kring vanliga symtombilder och hur triggerpunktsbehandling kan hjälpa. Kursen är också givande för dig som intresserad av ytanatomi då stor del av kursen ägnas åt att palpera (känna igenom muskulaturen). Kursen är också förberedande för vår kurs i Dry-Needling. 

Smärttillstånd likt musarm, brännande värk mellan skulderbladen samt spänningshuvudvärk behandlas ofta framgångsrikt med triggerpunktsbehandling.

Kontakta oss för mer information.

Kursen är anpassad för dig som är diplomerad massör eller har motsvarande kunskaper och pågår i 10timmar. Kurstiden ser du på bokningen för vald kurs samt meddelas i ditt bekräftelsebrev.

Minsta antal kursdeltagare: 10 st.
Max antal kursdeltagare: 30st oftast mindre grupper pga storlek på lokal.
Större kurser kan förekomma men då med fler lärare.

För godkänd kurs krävs:

  • Godkända praktiska färdigheter efter sista kursdagen.
  • Godkänd praktik, 20 st massagebehandlingar där behandling av triggerpunkter ingår, ska genomföras efter utbildningens slut.Efter avslutad och godkänd utbildning erhålls ett specificerat utbildningsbevis som bekräftar att du har genomgått Physio Academys utbildning i triggerpunktsbehandling.

Under kursen går vi igenom de teoretiska och praktiska grunderna samt diskuterar runt indikationer och kontraindikationer för triggerpunktsbehandling. Du lär dig att hitta och behandla de vanligaste triggerpunkterna på kroppen. Vi diskuterar också kring olika vanliga symtombilder och hur triggerpunktsbehandling kan hjälpa. Kursen är också givande för dig som intresserad av ytanatomi då stor del av kursen ägnas åt att palpera (känna igenom) muskulaturen.

 

Kursen i triggerpunktsbehandling är öppen för:
  • Diplomerade massörer som genomgått utbildning på en skola som är godkänd av ett massageförbund.
  • Legitimerade Naprapater, Fysioterapeuter, Osteopater och Kiropraktorer.
  • Studenter inom ovan nämnda yrkeskategorier, minst termin 5, med godkänd massageutbildning.
Om du inhämtat dina massagekunskaper på annat sätt än vad som nämns ovan kan du kontakta oss så bedömer vi om du har tillräckliga förkunskaper för att delta i triggerpunktskursen.

Kurskod: Trigg1
Kursens benämning: Physio Academy triggerpunktskurs
Omfattning: 2 dagar – 10 timmar.
Nivå: GR – Grundnivå
Betygsskala: Underkänd (U) eller godkänd (G).
Kursplanen gäller från: 2016-01-01
Behörighet: * Diplomerade massörer som genomgått utbildning på en skola som är godkänd av ett massageförbund.
* Legitimerade Naprapater, Fysioterapeuter, Osteopater och Kiropraktorer.
* Studenter inom ovan nämnda yrkeskategorier, minst termin 5.

Innehåll
Utbildningen är framtagen för dig som vill komplettera ditt nuvarande yrke inom vård och hälsa med massage. Efter genomförd och godkänd massageutbildning samt triggerpunktsutbildning kan du arbeta med massagen professionellt i cirkulationsfrämjande och avslappnande syfte samt gå med i Svenska Friskvårdsförbundet.
Moment 1: Förkunskaper i massage
Moment 2: Teoretisk och praktisk undervisning
Moment 3: Praktik

Mål
– Kunskap och förståelse
Efter genomförd kurs ska deltagare ha god kännedom om muskuloskeltal anatomi och triggerpunktsbehandlingens verkningsmekanismer. Deltagaren ska också ha god kännedom om kontraindikationer för triggerpunktsbehandling.
– Färdigheter
Deltagaren ska efter genomgången kurs kunna palpera de stora muskelgrupperna och utföra behandlingstekniken på ett tryggt och riktigt sätt.

Arbetsformer
Teoretiska föreläsningar varvat med praktiska moment. Störst fokus läggs på de praktiska momenten.

Examination
För godkänd kurs krävs 100% närvaro under kursdagarna. En praktisk examination utförs den sista kursdagen.

Litteratur, material och utrustning
I kurspriset ingår den lärarledda utbildningen, massageboken med triggerpunkter samt kursintyg.
På kursen används massagebänkar som Physio Academy tillhandahåller. Dessa bänkar och massagelotion kan köpas till förmånliga priser under utbildningen. För mer information om produkterna besök vår webbutik.

 

Pris
Studentpris 2400 kr  inkl moms
För yrkesverksamma 2900 kr inkl moms

Anmälan är bindande med 14 dagars ångerrätt från anmälningsdatum. Vid avbokning efter det debiteras full kursavgift. Vid sjukdom eller skada med uppvisande av läkarintyg debiteras ingen kursavgift.

Varmt välkommen på kurs!
Physio Academy

Kommande kurser

Triggerpunktskurs (kräver förkunskaper)

Inga kommande kurser för denna utbildning just nu!
Till toppen