Utbildningar, Grundkurser

Massage utan förkunskaper

Massage
Physio Academy har genomfört massageutbildningar sedan 1999 och utbildat över 10 000 diplomerade massörer över hela Sverige! 

Vår erfarenhet och kunskap i kombination med ditt engagemang skapar förutsättningar för hög kvalité och färdigheter som diplomerad massör!

Hösten 2018 startade Physio Academy ett samarbete med Flexmassage och erbjöd kurser även för de personer som utan har förkunskaper inom anatomi och fysiologi.
Dessa kurser genomförs i mindre grupper mellan 8-14 personer och en del i samarbetet är att skapa vägar rakt in i arbetslivet hos Flexmassage. 

Flexmassage startades 2006 av Elin Rydén som gått sin utbildning hos oss på Physio Academy. Flexmassage har flertalet mottagningar i Göteborg och Alingsås och växer med i genomsnitt två nya mottagningar per år.  Efterfrågan av nya massörer är därmed stor och Flexmassage konstaterade vid en intern genomgång att mer än hälften av deras massörer och fem stycken av deras framgångsrika franchisetagare har utbildats genom Physio Academys och detta var bakgrunden till inledande samtal kring samarbete! 

Läs mer om Flexmassage om möjligheterna till arbete efter avslutade studier:
https://jobb.flexmassage.se/

För vem?
Vår massageutbildning är framtagen för en bred målgrupp.  För dig som vill arbeta som massör via anställning eller egenföretagande.  Men lika mycket för dig som vill använda dina nya kunskaper för att ge massage till nära och kära, eller så vill du lägga till kunskaper  i din ”verktygslåda” för arbete inom hälsa och omsorg.   

Vi ger dig kunskaper i anatomi och fysiologi och lär dig alla praktiska moment och tekniker du behöver för att kunna arbeta professionellt med svensk klassisk massage samt triggerpunkter. 

Flexibilitet

Den lärarledda delen av massagekursen anordnas fredag-söndag under tre träffar. Alla dagar kl 09.00-17. 00.

Det krävs 40 timmar hemmapraktik mellan kurstillfällena. Du läser in större delen av anatomi och fysiologi på distans och denna del beräknas till 20 timmars hemstudier.

Du kan kombinera utbildningen med arbete eller andra studier då mycket av studietiden är praktik och teori på hemmaplan.  

Målet – Diplomerad massör
Efter kursen blir du diplomerad massör och kommer att kunna utföra en helkroppsmassage tryggt och professionellt.  

Kontakta oss för mer information.

Det krävs 40 timmar praktik hemma eller i våra lokaler mellan kurstillfällena. Du läser in större delen av anatomi och fysiologi på distans och denna del beräknas till 20 timmars hemstudier.

Pris: 13500:- ink moms. Anmälningsavgiften skickas ut i samband med anmälan och med 14 dagars ånger och betalrätt och den är på 3500 kronor (då får du tillgång till den webbaserade delen i kursen). Resterande del av kursavgiften (10000kr) betalas senast 14 dagar innan kursstart. Du kan delbetala kursavgiften med 50% två månader innan och 50%  månaden innan.

Minsta antal kursdeltagare: 8 st
Max antal kursdeltagare: 14 st.
De praktiska momenten har oftast två instruktörer på plats för att hålla en hög kvalité i tekniker och ergonomi för den blivande massören.

Efter genomförd och godkänd massageutbildning kan du arbeta med massagen professionellt i cirkulationsfrämjande och avslappnande syfte.

Efter avslutad och godkänd utbildning får du ett meriterande diplom och ett specificerat utbildningsbevis som bekräftar att du har genomgått Physio Academys utbildning i svensk klassisk massage.
För att få diplomet krävs:

  • Godkända kunskaper i anatomi och fysiologi.
  • Godkända praktiska färdigheter efter sista kursdagen.
  • Godkända teoretiska kunskaper i form av en hemtentamen.
  • Godkänd praktik, 20 st helkroppsmassager ska genomföras efter utbildningens slut.

På kursen används massagebänkar som Physio Academy tillhandahåller. Dessa bänkar, massageolja och anatomiplanscher kan köpas till förmånliga priser under massageutbildningen. För mer information om produkterna besök vår webbutik.

Massageboken tar upp ämnen som massagens effekter, kontraindikationer, lagar, hygien, etik, arbetsställningar, utförande av en helkroppsmassage och kundbemötande. Vissa viktiga delar tas upp extra noggrant under den lärarledda delen av kursen.

Kommande kurser

Massage utan förkunskaper

3 – 19 NovGöteborg5 platser kvarAnmäl dig