Massage
Physio Academy har bedrivit massageutbildningar sedan 1999, administrerat och genomfört mer än 700 massagekurser samt utbildat över 9800 diplomerade massörer. Sammantaget innebär detta av vi har erfarenheten som krävs för att du ska få ut så mycket som möjligt av din kurs och bli diplomerad massör.

Hösten 2018 startade Physio Academy ett samarbete med Flexmassage i Göteborg och satte upp den första utbildningen för personer som ville bli massörer men som saknade förkunskaper i anatomi och fysiologi. Denna kurs har nu genomförts med 3 klasser klara våren 2019 och 2 st våren 2020.
Ur dessa kursen fann Flexmassage massörer till sin verksamhet, men flera har även startat eget, arbetar på spa eller masserar nära och kära hemma.

Flexmassage startade 2006 av Elin Rydén som gått sin utbildning hos oss på Physio Academy. Nu har Flexmassage 8 mottagningar i Göteborg och Alingsås och en tillväxt med 2 nya mottagningar 2020. Efterfrågan av massörer är stor och Elin insåg att mer än hälften av de massörer de har anställt och alla (5st) franchisetagare har last just Physio Academys utbildning och nu har vi tillsammans satt ihop denna framgångsrika utbildning.

Läs mer om referenser:
Flexmassage

För vem?
Vår massageutbildning är framtagen för dig som vill satsar på ett framtida yrke inom vård och hälsa eller som vill utvecklas och lära dig massera. Vi ger dig förkunskaper i anatomi och fysiologi och lär dig alla praktiska moment och tekniker du behöver för att kunna arbeta professionellt med svensk klassisk massage, triggerpunkter samt djup klassisk massage.

Flexibilitet
Den lärarledda delen av massagekursen anordnas under fredag-söndag vid 2 tillfällen.
Fredagar kl.13.00-19.00 och lördag samt söndag kl.09.00-17.00.

Det krävs 40 timmar praktik hemma eller i våra lokaler mellan kurstillfällena. Du läser in större delen av anatomi och fysiologi på distans och denna del beräknas till 20 timmars hemstudier.
Hösten 2020 är planen en kurs i Stockholm och en i Göteborg.
Datum kommer under våren.

Den teoretiska delen kan du utföra i ditt eget tempo på distans.

Du kan kombinera utbildningen med arbete eller andra studier då mycket att studietiden går ut på praktik och egna studier och de schemalagda kurstillfällena är lördag-söndag.

Möjlighet till arbete
Vi har ett nära samarbete med Flexmassage som idag finns i Göteborg och Alingsås med sammanlagt 9 mottagningar 2020. Du har en möjlighet att gå direkt in i arbete hos oss på Flexmassage och Flex-konceptutbildning med fördjupad utbildning i djup klassisk massage, bindvävsmassage och gravidmassage. Du har även möjlighet att efter erfarenhet starta en egen Flexmassage mottagning via franchise. Flexmassage mål är att starta upp mottagningar på flera orter bl.a. Stockholm under 2021 där de söker både franchisetagare och massörer. Läs mer på www.flexmassage.se/lediga-tjanster/

Diplomerad massör
Efter kursen blir du diplomerad massör och kommer att kunna utföra en helkroppsmassage tryggt och professionellt.

Kontakta oss för mer information.

Den lärarledda delen av massagekursen anordnas under fredag-söndag vid 2 tillfällen.
Fredagar kl.13.00-19.00 och lördag samt söndag kl.09.00-17.00.

Det krävs 40 timmar praktik hemma eller i våra lokaler mellan kurstillfällena. Du läser in större delen av anatomi och fysiologi på distans och denna del beräknas till 20 timmars hemstudier.

Pris: 13500:- ink moms. Anmälningsavgiften skickas ut i samband med anmälan och med 14 dagars ånger och betalrätt och den är på 3500 kronor (då får du tillgång till den webbaserade delen i kursen). Resterande del av kursavgiften (10000kr) betalas senast 14 dagar innan kursstart. Du kan delbetala kursavgiften med 50% två månader innan och 50%  månaden innan.

Minsta antal kursdeltagare: 8 st
Max antal kursdeltagare: 16st.
De praktiska momenten har oftast två instruktörer på plats för att hålla en hög kvalité i tekniker och ergonomi för den blivande massören.

Efter genomförd och godkänd massageutbildning kan du arbeta med massagen professionellt i cirkulationsfrämjande och avslappnande syfte.

Efter avslutad och godkänd utbildning får du ett meriterande diplom och ett specificerat utbildningsbevis som bekräftar att du har genomgått Physio Academys utbildning i svensk klassisk massage.
För att få diplomet krävs:

  • Godkända kunskaper i anatomi och fysiologi.
  • Godkända praktiska färdigheter efter sista kursdagen.
  • Godkända teoretiska kunskaper i form av en hemtentamen.
  • Godkänd praktik, 20 st helkroppsmassager ska genomföras efter utbildningens slut.

På kursen används massagebänkar som Physio Academy tillhandahåller. Dessa bänkar, massageolja och anatomiplanscher kan köpas till förmånliga priser under massageutbildningen. För mer information om produkterna besök vår webbutik.

Massageboken tar upp ämnen som massagens effekter, kontraindikationer, lagar, hygien, etik, arbetsställningar, utförande av en helkroppsmassage och kundbemötande. Vissa viktiga delar tas upp extra noggrant under den lärarledda delen av kursen.

Kommande kurser

Massage utan förkunskaper NYHET!

16 Oct – 8 NovGöteborg12 platser kvarAnmäl dig