Utbildningar, Grundkurser i massage

Diplomerad Friskvårdsmassör – Intensivkurs

Vår styrka är att våra instruktörer har lång erfarenhet av att arbeta som massörer och har därmed stor erfarenhet av mötet med kund samt tekniker för att arbeta hållbart.

Vårt mål är att ge dig kunskaper som gör att du med stor trygghet kan genomföra en helkroppsbehandling. Vår erfarenhet och kunskap i kombination med ditt engagemang skapar bästa förutsättningarna för att bli diplomerad friskvårdsmassör!

Våra kurser riktar sig till dig som vill arbeta som massör men även dig som vill komplettera din kunskapsbank inom ditt nuvarande arbete eller dig som vill använda massagekunskapen för hemmabruk. Våra kursgrupper brukar innehålla en härlig mix av dessa ambitioner och det är inte alls ovanligt att man under kursens genomförande får nya tankar och ambitioner som kan leda ditt yrkesliv i en annan riktning.

Innehållet

Vi ger dig kunskaper i anatomi och fysiologi och lär dig alla praktiska moment och tekniker du behöver för att kunna arbeta professionellt med svensk klassisk massage samt triggerpunkter. 

Den lärarledda delen av massagekursen anordnas under ca45 timmar. Vi har två upplägg en intensiv utbildning och en kvällskurs.

Det krävs 30-40 timmar hemmapraktik under och efter kurstillfällena. I dessa timmar ingår inläsning av anatomi och fysiologi samt praktikbehandlingar.

Totalt sett är kursen beräknad till 80 timmar.

Målet – Diplomerad friskvårdsmassör

Efter kursen blir du diplomerad friskvårdsmassör och kommer att kunna utföra en helkroppsmassage tryggt och professionellt som anställd eller inom eget företagande.  

Det krävs 30-40 timmar hemmapraktik mellan kurstillfällena. I dessa timmar ingår inläsning av anatomi och fysiologi samt praktikbehandlingar.

Totalt sett är kursen beräknad till 80 timmar.

Pris: 15000:- ink moms. Betalas senast 14 dagar innan kursstart. 

Minsta antal kursdeltagare: 8 st
Max antal kursdeltagare: 20 st.
Vid fulla kurser har vi har oftast två instruktörer på plats i de praktiska momenten för att hålla en hög kvalité i tekniker och ergonomi för den blivande massören.

Efter genomförd och godkänd massageutbildning kan du arbeta med massagen professionellt i cirkulationsfrämjande och avslappnande syfte.

Efter avslutad och godkänd utbildning får du ett meriterande diplom och ett specificerat utbildningsbevis som bekräftar att du har genomgått Physio Academys utbildning i svensk klassisk massage.

För att få diplomet krävs:

  • Godkända kunskaper i anatomi och fysiologi.
  • Godkända praktiska färdigheter efter sista kursdagen.
  • Godkända teoretiska kunskaper i form av en hemtentamen.
  • Godkänd praktik, 20 st helkroppsmassager ska genomföras efter utbildningens slut.

På kursen används massagebänkar som Physio Academy tillhandahåller. Bänkar och anatomiplanscher kan köpas till förmånliga priser under massageutbildningen. För mer information om produkterna besök vår webbutik.

Massageboken tar upp ämnen som massagens effekter, kontraindikationer, lagar, hygien, etik, arbetsställningar, utförande av en helkroppsmassage och kundbemötande. Vissa viktiga delar tas upp extra noggrant under den lärarledda delen av kursen.

Kommande kurser

Diplomerad Friskvårdsmassör – Intensivkurs

Inga kommande kurser för denna utbildning just nu!
Till toppen