Vanliga frågor

Du anmäler dig enklast via vår hemsida. Välj där vilken kurs du vill anmäla dig till och fyll i alla uppgifter. Det är extra viktigt att du fyller i din e-postadress eftersom vi kontaktar via mail och bekräftar din anmälan. Tänk på att din kursplats inte är bokad förrän du fått bekräftelsen från oss.

Du behöver inga förkunskaper för att gå våra utbildningar. Men en förutsättning är att du förstår svenska väl i tal och skrift då alla lektioner är på svenska så även material.

De flesta av Physio Academys deltagare fortsätter att arbeta med massage på något sätt. En del startar eget och tar emot kunder andra använder massagen för hemmabruk eller på sitt nuvarande arbete som friskvård. Det finns också de som börjar arbeta på badhus, gym, spa-anläggningar eller med idrottslag.
Vi har ett samarbete med Flexmassage som rekryterar personer till sina mottagningar och som vi sedan utbildar innan de börjar arbeta hos dem. Gemensamt är att de flesta integrerar massagen på något sätt i sina liv.

Vi är inte kopplade till något massageförbund, men du kan teckna behandling och ansvarsförsäkring via de flesta försäkringsbyråer te.x Folksam eller IF ifall du startar eget.

Om du efter sista kursdagen inte har tillfredsställande praktiska kunskaper har du möjlighet att träna hemma och sedan göra om sista kursdagen och det praktiska provet en gång till. Du kan då vara med på nästa kursstart. Avgiften för den praktiska omtentamen är 500kr. Om du blir underkänd på de teoretiska självstudierna får du göra en omtentamen.

För att bli godkänd och erhålla massagediplomet krävs först och främst att du har full närvaro på de sex lärarledda kursdagarna. Under den sista kursdagen gör alla deltagare ett praktiskt kunskapsprov i form av en helkroppsmassage. Massageläraren bedömer då bla grepptekniken, kundbemötandet och massörens arbetsställning utifrån vad man lärt sig under kursen. Deltagarna ska uppvisa att man behärskar ovanstående kriterier men får självklart ställa frågor till läraren under helkroppsmassagen. Efter kursens slut följer praktiska och teoretiska självstudier. Praktiken består av 20 massagebehandlingar á minst 60 minuter på arbetskamrater, vänner och bekanta för att riktigt befästa dina nya kunskaper. Den dokumenteras i det praktikblad som erhållits under kursen. För att repetera och fastställa de teoretiska kunskaperna som en massör skall inneha kommer du att få göra en hemtentamen. Den består av ca 50 frågor inom områdena massageteori, anatomi och fysiologi. Det krävs 80% rätt på det teoretiska provet för att vara godkänd.

Det är en svår fråga. Många Spa anläggningar kräver att du är Diplomerad och Certifierad massageterapeut, medans många andra har denna utbildning som grundkrav för att arbeta som massör. Du har rätt att starta eget efter godkänd utbildning. Vi utbildar bland annat massörer till Flexmassage som är Sverige största massagekedja.