Utbildningar, Grundkurser

Massage utan förkunskaper

Massage
Physio Academy har bedrivit massageutbildningar sedan 1999, administrerat och genomfört mer än 750 massagekurser samt utbildat över 9900 diplomerade massörer. Sammantaget innebär detta av vi har erfarenheten som krävs för att du ska få ut så mycket som möjligt av din kurs och bli diplomerad massör.

Hösten 2018 startade Physio Academy ett samarbete med Flexmassage och satte upp den första utbildningen för personer som ville bli massörer, men som saknade förkunskaper i anatomi och fysiologi.
Detta upplägg har nu genomförts med 4 klasser. Utav dessa deltagare har 16st fått arbete hos vår samarbetspartner Flexmassage, 5st massörer arbetar i andra verksamheter och några har startat eget, resterande masserar nära och kära hemma. Varje kurs har mellan 8-14 deltagare, alltså betydligt mindre grupper än på de kurser vi anordnar för de med förkunskaper i anatomi och fysiologi.

Flexmassage startades 2006 av Elin Rydén som gått sin utbildning hos oss på Physio Academy. 2020 har Flexmassage 9 mottagningar i Göteborg och Alingsås och en tillväxt med 2 nya mottagningar 2021. Efterfrågan av massörer är stor och Elin insåg att mer än hälften av de massörer de har anställt och 5st av deras framgångsrika franchisetagare har läst just Physio Academys utbildning, de driver idag egna Flexmassage mottagningar med egen personal.

Physio Academy och Flexmassage har nu tillsammans satt ihop denna framgångsrika utbildning och slagit ihop båda verksamheternas erfarenheter inom branschen.

Läs mer om referenser:
Flexmassage

För vem?
Vår massageutbildning är framtagen för dig som vill satsar på ett framtida yrke inom hälsa eller som vill utvecklas och lära dig massera. Vi ger dig förkunskaper i anatomi och fysiologi och lär dig alla praktiska moment och tekniker du behöver för att kunna arbeta professionellt med svensk klassisk massage, triggerpunkter samt djup klassisk massage.

Flexibilitet
Den lärarledda delen av massagekursen anordnas under fredag-söndag vid 2 tillfällen.
Fredagar kl.13.00-19.00 och lördag samt söndag kl.09.00-17.00.

Det krävs 40 timmar praktik hemma eller i våra lokaler mellan kurstillfällena. Du läser in större delen av anatomi och fysiologi på distans och denna del beräknas till 20 timmars hemstudier.
Våren 2021 är planen en kurs i Stockholm och två i Göteborg.
Datum kommer under hösten.

Den teoretiska delen kan du utföra i ditt eget tempo på distans.

Du kan kombinera utbildningen med arbete eller andra studier då mycket att studietiden går ut på praktik och egna studier och de schemalagda kurstillfällena är lördag-söndag.

Möjlighet till arbete
Vi har ett nära samarbete med Flexmassage som idag finns i Göteborg och Alingsås med sammanlagt 9 mottagningar och över 85 anställda massörer. Under utbildningen hör vi efter vilka som har intresse av arbete hos Flexmassage och finns det då ett ömsesidigt intresse blir kallad till intervju, blir du anställd får du Flex-konceptutbildning med fördjupad utbildning i Djup klassisk massage, Bindvävsmassage och Gravidmassage, under den utbildningen får du betalt. Du har även möjlighet att efter erfarenhet starta en egen Flexmassage mottagning via franchise. Flexmassage mål är att starta upp mottagningar på flera orter bl.a. Stockholm under 2021 där de söker både franchisetagare och massörer. Läs mer på www.flexmassage.se/lediga-tjanster/
Du kan också välja att starta en helt egen mottagning, med ditt eget koncept och upplägg eller ta anställning på Spa eller liknande efter avslutat utbildning.

Diplomerad massör
Efter kursen blir du diplomerad massör och kommer att kunna utföra en helkroppsmassage tryggt och professionellt.

Kontakta oss för mer information.

Den lärarledda delen av massagekursen anordnas under fredag-söndag vid 2 tillfällen.
Fredagar kl.13.00-19.00 och lördag samt söndag kl.09.00-17.00.

Det krävs 40 timmar praktik hemma eller i våra lokaler mellan kurstillfällena. Du läser in större delen av anatomi och fysiologi på distans och denna del beräknas till 20 timmars hemstudier.

Pris: 13500:- ink moms. Anmälningsavgiften skickas ut i samband med anmälan och med 14 dagars ånger och betalrätt och den är på 3500 kronor (då får du tillgång till den webbaserade delen i kursen). Resterande del av kursavgiften (10000kr) betalas senast 14 dagar innan kursstart. Du kan delbetala kursavgiften med 50% två månader innan och 50%  månaden innan.

Minsta antal kursdeltagare: 8 st
Max antal kursdeltagare: 16st.
De praktiska momenten har oftast två instruktörer på plats för att hålla en hög kvalité i tekniker och ergonomi för den blivande massören.

Efter genomförd och godkänd massageutbildning kan du arbeta med massagen professionellt i cirkulationsfrämjande och avslappnande syfte.

Efter avslutad och godkänd utbildning får du ett meriterande diplom och ett specificerat utbildningsbevis som bekräftar att du har genomgått Physio Academys utbildning i svensk klassisk massage.
För att få diplomet krävs:

  • Godkända kunskaper i anatomi och fysiologi.
  • Godkända praktiska färdigheter efter sista kursdagen.
  • Godkända teoretiska kunskaper i form av en hemtentamen.
  • Godkänd praktik, 20 st helkroppsmassager ska genomföras efter utbildningens slut.

På kursen används massagebänkar som Physio Academy tillhandahåller. Dessa bänkar, massageolja och anatomiplanscher kan köpas till förmånliga priser under massageutbildningen. För mer information om produkterna besök vår webbutik.

Massageboken tar upp ämnen som massagens effekter, kontraindikationer, lagar, hygien, etik, arbetsställningar, utförande av en helkroppsmassage och kundbemötande. Vissa viktiga delar tas upp extra noggrant under den lärarledda delen av kursen.

Kommande kurser

Massage utan förkunskaper

29 Jan – 28 FebGöteborg1 plats kvarAnmäl dig