Utbildningar, Grundkurser

Massage utan förkunskaper

Physio Academy har utbildat fler än 10 000 massörer sedan starten 1999! Vår styrka är att våra instruktörer arbetar heltid som massörer och har mycket stor erfarenhet av mötet med kund.

Vårt mål är att ge dig kunskaper som gör att du med stor trygghet kan genomföra en helkroppsbehandling. Vår erfarenhet och kunskap i kombination med ditt engagemang skapar bästa förutsättningarna för att bli diplomerad massör!

Våra kurser riktar sig till dig som vill arbeta som massör men även dig som vill komplettera din kunskapsbank inom ditt nuvarande arbete eller dig som vill använda massagekunskapen för hemmabruk. Våra kursgrupper brukar innehålla en härlig mix av dessa ambitioner och det är inte alls ovanligt att man under kursens genomförande får nya tankar och ambitioner som kan leda ditt yrkesliv i en annan riktning.

Innehållet

Vi ger dig kunskaper i anatomi och fysiologi och lär dig alla praktiska moment och tekniker du behöver för att kunna arbeta professionellt med svensk klassisk massage samt triggerpunkter. 

Den lärarledda delen av massagekursen anordnas med 5 heldagar där vi går igenom tekniker och 1 heldag där vi har diplomering och summering.

Det krävs 35 timmar hemmapraktik mellan kurstillfällena. I dessa timmar ingår inläsning av anatomi och fysiologi samt praktikbehandlingar.

Totalt sett är kursen beräknad till 75 tim.

Målet – Diplomerad massör

Efter kursen blir du diplomerad massör och kommer att kunna utföra en helkroppsmassage tryggt och professionellt som anställd eller inom eget företagande.  

Det krävs 40 timmar praktik hemma. Du läser in större delen av anatomi och fysiologi på distans och denna del beräknas till 20 timmars hemstudier.

Pris: 13500:- ink moms. Betalas senast 14 dagar innan kursstart. 

Minsta antal kursdeltagare: 8 st
Max antal kursdeltagare: 14 st.
Vid fulla kurser har vi har oftast två instruktörer på plats i de praktiska momenten för att hålla en hög kvalité i tekniker och ergonomi för den blivande massören.

Efter genomförd och godkänd massageutbildning kan du arbeta med massagen professionellt i cirkulationsfrämjande och avslappnande syfte.

Efter avslutad och godkänd utbildning får du ett meriterande diplom och ett specificerat utbildningsbevis som bekräftar att du har genomgått Physio Academys utbildning i svensk klassisk massage.

För att få diplomet krävs:

  • Godkända kunskaper i anatomi och fysiologi.
  • Godkända praktiska färdigheter efter sista kursdagen.
  • Godkända teoretiska kunskaper i form av en hemtentamen.
  • Godkänd praktik, 20 st helkroppsmassager ska genomföras efter utbildningens slut.

På kursen används massagebänkar som Physio Academy tillhandahåller. Bänkar och anatomiplanscher kan köpas till förmånliga priser under massageutbildningen. För mer information om produkterna besök vår webbutik.

Massageboken tar upp ämnen som massagens effekter, kontraindikationer, lagar, hygien, etik, arbetsställningar, utförande av en helkroppsmassage och kundbemötande. Vissa viktiga delar tas upp extra noggrant under den lärarledda delen av kursen.

Kommande kurser

Massage utan förkunskaper

Inga kommande kurser för denna utbildning just nu!