Triggerpunktsbehandling
Triggerpunktsbehandling innebär att man använder sina fingrar för att trycka på specifika smärtpunkter i muskulaturen. Fördelarna med behandlingsformen är att den ger snabba och bra resultat, inte kräver någon dyr behandlingsutrustning och är mer specifik och därför mer effektiv än massage.

För vem?
Triggerpunktsbehandling är ofta en del av eller ett komplement till en massagebehandling och ska ses som ytterligare ett verktyg i din verktygslåda när det gäller muskelrelaterade besvär. När du lär dig behandlingsformen övar du upp känslan i dina fingrar vilket är till nytta för dig när du masserar.

Innehåll
Under kursen går vi igenom de teoretiska och praktiska grunderna samt diskuterar runt indikationer och kontraindikationer för triggerpunktsbehandling. Du lär dig att hitta och behandla de vanligaste triggerpunkterna på kroppen. Vi diskuterar kring vanliga symtombilder och hur triggerpunktsbehandling kan hjälpa. Kursen är också givande för dig som intresserad av ytanatomi då stor del av kursen ägnas åt att palpera (känna igenom muskulaturen).

Smärttillstånd likt musarm, brännande värk mellan skulderbladen samt spänningshuvudvärk behandlas ofta framgångsrikt med triggerpunktsbehandling.

Kontakta oss för mer information.

Kursen är anpassad för dig som är diplomerad massör eller har motsvarande kunskaper och pågår i två dagar; lördag – söndag mellan antingen 09:00 – 15:00 eller 16:00 – 22:00. Kurstiden meddelas i ditt bekräftelsebrev.

Minsta antal kursdeltagare: 16 st.
Max antal kursdeltagare: 32st.
Större kurser kan förekomma men då med fler lärare.

För godkänd kurs krävs:

  • Godkända praktiska färdigheter efter sista kursdagen.
  • Godkänd praktik, 20 st massagebehandlingar där behandling av triggerpunkter ingår, ska genomföras efter utbildningens slut.Efter avslutad och godkänd utbildning erhålls ett specificerat utbildningsbevis som bekräftar att du har genomgått Physio Academys utbildning i triggerpunktsbehandling.

Under kursen går vi igenom de teoretiska och praktiska grunderna samt diskuterar runt indikationer och kontraindikationer för triggerpunktsbehandling. Du lär dig att hitta och behandla de vanligaste triggerpunkterna på kroppen. Vi diskuterar också kring olika vanliga symtombilder och hur triggerpunktsbehandling kan hjälpa. Kursen är också givande för dig som intresserad av ytanatomi då stor del av kursen ägnas åt att palpera (känna igenom) muskulaturen.

 

Kursen i triggerpunktsbehandling är öppen för:
  • Diplomerade massörer som genomgått utbildning på en skola som är godkänd av ett massageförbund.
  • Legitimerade Naprapater, Fysioterapeuter, Osteopater och Kiropraktorer.
  • Studenter inom ovan nämnda yrkeskategorier, minst termin 5.
Om du inhämtat dina massagekunskaper på annat sätt än vad som nämns ovan kan du kontakta oss så bedömer vi om du har tillräckliga förkunskaper för att delta i triggerpunktskursen.

Kurskod: Trigg1
Kursens benämning: Physio Academy triggerpunktskurs
Omfattning: 2 dagar lördag – söndag, totalt 12 timmar. 09.00-15.00 eller 16.00-22.00.
Nivå: GR – Grundnivå
Betygsskala: Underkänd (U) eller godkänd (G).
Kursplanen gäller från: 2016-01-01
Behörighet: * Diplomerade massörer som genomgått utbildning på en skola som är godkänd av ett massageförbund.
* Legitimerade Naprapater, Fysioterapeuter, Osteopater och Kiropraktorer.
* Studenter inom ovan nämnda yrkeskategorier, minst termin 5.

Innehåll
Utbildningen är framtagen för dig som vill komplettera ditt nuvarande yrke inom vård och hälsa med massage. Efter genomförd och godkänd massageutbildning samt triggerpunktsutbildning kan du arbeta med massagen professionellt i cirkulationsfrämjande och avslappnande syfte samt gå med i Skandinaviska Förbundet för Komplementär Medicin.
Moment 1: Förkunskaper i massage
Moment 2: Teoretisk och praktisk undervisning
Moment 3: Praktik

Mål
– Kunskap och förståelse
Efter genomförd kurs ska deltagare ha god kännedom om muskuloskeltal anatomi och triggerpunktsbehandlingens verkningsmekanismer. Deltagaren ska också ha god kännedom om kontraindikationer för triggerpunktsbehandling.
– Färdigheter
Deltagaren ska efter genomgången kurs kunna palpera de stora muskelgrupperna och utföra behandlingstekniken på ett tryggt och riktigt sätt.

Arbetsformer
Teoretiska föreläsningar varvat med praktiska moment. Störst fokus läggs på de praktiska momenten.

Examination
För godkänd kurs krävs 100% närvaro under kursdagarna. En praktisk examination utförs den sista kursdagen.

Litteratur, material och utrustning
I kurspriset ingår den lärarledda utbildningen, massageboken med triggerpunkter i digital form samt kursintyg.
På kursen används massagebänkar som Physio Academy tillhandahåller. Dessa bänkar och massagelotion kan köpas till förmånliga priser under utbildningen. För mer information om produkterna besök vår webbutik.

 

Studenter 1900kr/person

Yrkesverksamma 2700kr/person, inklusive moms till privatperson och exklusive moms när ett företag betalar.

Anmälan är bindande vilket betyder att man måste betala deltagaravgiften vid avbokning av kursplatsen. Vid sjukdom där läkarintyg kan uppvisas återbetalas avgiften.

Kommande kurser

Triggerpunkt

14 – 15 MarLinköping16 platser kvarAnmäl dig
21 – 22 MarStockholm5 platser kvarAnmäl dig
28 – 29 MarGöteborg13 platser kvarAnmäl dig
4 – 5 AprUppsala16 platser kvarAnmäl dig
18 – 19 AprLund21 platser kvarAnmäl dig